T +31 (0)172 422 455
E info@www.air-parts.com

Kalibratiecentrum

Air-Parts biedt ook de mogelijkheid om uw handheld test- en meetapparatuur te laten kalibreren in haar eigen merkonafhankelijk kalibratiecentrum. Air-Parts beschikt ook over een technische werkplaats waar ook onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door hoogopgeleid en gekwalificeerd personeel.

ISO 9001, kalibreren en justeren

Veel bedrijven krijgen onder andere te maken met ISO 9001 certificatie van hun organisatie. Klanten vertrouwen erop, dat de test- en meetinstrumenten die gebruikt worden voor onder andere serviceverlening, gekalibreerd zijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan oscilloscopen, multimeters of kalibratoren die uw serviceafdeling gebruikt.

Worden deze instrumenten wel regelmatig onderhouden? Het is geen uitzondering dat deze instrumenten niet gekalibreerd worden, nooit preventief onderhoud krijgen of zelfs maar op goede werking worden gecontroleerd. Is dit wel het geval, dan komt vrijwel altijd de herleidbaarheidskwestie aan de orde. Om de kwaliteit van uw test- en meetinstrumenten te handhaven, is regelmatig onderhoud ervan noodzakelijk. Vrijwel elk instrument moet periodiek gecontroleerd worden op zijn specificaties.

Wij bieden u de volgende kalibratiemogelijkheden

  • Standaard kalibratie “as found” (voordat het toestel is afgeregeld en/of hersteld)
  • Standaard kalibratie “as left” (nadat het toestel is afgeregeld en/of hersteld) RVA, DakkS en UKAS kalibraties laten wij uitvoeren door een erkend RVA laboratorium.

Wilt u instrumenten van andere dan de door ons geleverde fabrikanten laten kalibreren, neemt u dan even contact met ons op. Complete servicedocumentatie van uw instrument is hierbij onmisbaar.

Wat kan het Air-Parts Kalibratiecentrum voor u betekenen?

We kunnen voor u kalibraties laten uitvoeren aan veel door ons en door ons zusterbedrijf Havé-Digitap, vertegenwoordigde producten. Onze kalibratiestandaarden, die herleidbaar zijn naar (inter-)nationale standaarden, zijn dan ook voornamelijk afgestemd op de producten die wij verkopen. Voor veel kalibraties aan deze producten kunt u bij ons terecht. U kunt hierbij onder andere denken aan oscilloscopen, multimeters, volt-, ampère- en weerstandsmeters, veiligheidstesters, stroomtangen en voedingen. Wanneer wij een instrument van u kalibreren, dan wordt dit volgens het handboek van de fabrikant uitgevoerd.

De volgende merken handheld test- en meetapparatuur worden door ons vertegenwoordigd: Fluke, Fluke Networks, Beha-Amprobe, Kyoritsu, Sonel, Uni-T en Gossen Metrawatt. Na de kalibratie wordt uw instrument voorzien van een kalibratiesticker en er wordt, naar keuze, een kalibratierapport meegeleverd.