T +31 (0)172 422 455
E info@www.air-parts.com

Kalibratiecentrum

Het kalibreren van meetapparatuur was nog nooit zo eenvoudig. Air-Parts heeft een eigen merkonafhankelijk kalibratiecentrum waarbij het mogelijk is om handheld test- en meetapparatuur te laten kalibreren. Daarnaast beschikken wij ook over een technische werkplaats waar ook onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door hoogopgeleid en gekwalificeerd personeel.

Kwaliteit handhaven met het kalibreren door middel van meetapparatuur

Worden deze instrumenten wel regelmatig onderhouden? Het is niet vanzelfsprekend dat deze instrumenten gekalibreerd worden, preventief onderhoud krijgen of zelfs maar op goede werking worden gecontroleerd. Wanneer dit wel zo is, komt vrijwel altijd de herleidbaarheidskwestie aan de orde. Om de kwaliteit van uw test- en meetinstrumenten te handhaven, is regelmatig onderhoud van de meetapparatuur noodzakelijk. Vrijwel elk instrument moet periodiek gecontroleerd worden op zijn specificaties.

 • Welke merken en kalibratiemogelijkheden zijn er?

  De volgende merken handheld test- en meetapparatuur worden door ons vertegenwoordigd: Fluke,  Beha-Amprobe, Sonel, Uni-T, Kyoritsu, GMC en GW Instek. Na de kalibratie wordt uw instrument voorzien van een kalibratiesticker en er wordt, wanneer gewenst, een kalibratierapport meegeleverd. Wij bieden u de volgende kalibratiemogelijkheden:

  • Standaard kalibratie “as found”: dit is voordat het toestel is afgeregeld en/of hersteld
  • Standaard kalibratie “as left”: nadat het toestel is afgeregeld en/of hersteld. RVA, DakkS en UKAS kalibraties laten wij uitvoeren door een erkend RVA laboratorium

  Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden

  Wilt u instrumenten van andere dan de door ons geleverde fabrikanten laten kalibreren? Neemt u dan contact met ons op. Complete servicedocumentatie van uw instrument is hierbij onmisbaar. U bereikt ons door te bellen naar +31 (0)172 422 455 of stuur een mail naar info@air-parts.com. Wij helpen u graag.

Wat kan het Air-Parts kalibratiecentrum voor uw meetapparatuur betekenen?

Wij kunnen voor u kalibraties uitvoeren, maar ons zusterbedrijf Havé-Digitap kan u ook uitstekend van dienst zijn. Onze kalibratiestandaarden, die herleidbaar zijn naar (inter-)nationale standaarden,  zijn dan ook voornamelijk afgestemd op de producten die wij verkopen. Wij kunnen een tal aan meetinstrumenten kalibreren, waaronder oscilloscopen, multimeters, volt-, ampère- en weerstandmeters, veiligheidstesters en stroomtangen. Wanneer wij uw meetinstrumenten kalibreren, wordt dit gedaan aan de hand van het handboek van de fabrikant.