T +31 (0)172 422 455
E info@www.air-parts.com

Functie generatoren

Een signaalgenerator of functiegenerator is een elektronisch meetinstrument dat te beschouwen is als een variabele spanningsbron die verschillende golfvormen kan produceren. Meestal zijn ten minste sinusoïden, blok- en zaagtandvorm beschikbaar, waarbij zowel de amplitude als de frequentie ingesteld kan worden.

Functiegeneratoren worden in de elektronica algemeen ingezet, bijvoorbeeld om individuele componenten te testen of impedantie te meten, maar het instrument wordt ook ingezet om complete schakelingen te testen, waaronder geluidsapparatuur en communicatieapparatuur.

Air-Parts biedt de producten van GW Instek aan.

GW Instek

Good Will Instruments Co. LTD, opgericht in 1975, was de eerste professionele fabrikant in Taiwan die gespecialiseerd was in elektrische test- en meetapparatuur. GW Instek begon als een fabrikant van voedingen en groeide snel uit tot ontwikkelaar van precisie elektronische test- en meetinstrumenten. Met een sterke focus op hoge kwaliteit en betaalbare oplossingen voor markten zoals onderwijs en industriële fabrikanten heeft GW Instek een stevige reputatie ontwikkeld als gerenommeerd merk waarbij kwaliteit, integriteit en innovatie hoog staan aangeschreven.

Kenmerken:

  • Diverse modellen: Arbitrary Function Generator, DDS (Direct Digital Synthesized) en Analoge functiegeneratoren
  • Voor industrie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs
  • Hoge sample rate en bandbreedte
  • Eenvoudige basismodellen specifiek voor onderwijs
  • AM/FM signaal generatoren en audio generatoren voor specifieke toepassingen

GW Instek catalogus