T +31 (0)172 422 455
E info@www.air-parts.com

Spectrum analyzer

Een spectrum analyzer is een instrument dat de signaalamplitude grafisch weergeeft als functie van de frequentie, in het frequentiedomein. Het toont welke frequentiecomponenten aanwezig zijn in een signaal en hoe sterk deze zijn.

Niet alle elektrische systemen kunnen even goed beschreven worden in het tijdsdomein. Circuits als filters, versterkers, oscillators, mixers, modulators en detectors kunnen soms beter beschreven worden via hun frequentiegedrag. Dit frequentiegedrag is het eenvoudigst te verkrijgen door de elektrische signalen in het frequentiedomein te bekijken. Om het frequentiedomein weer te geven is een instrument nodig dat verschillende frequenties van elkaar kan onderscheiden en bij de verschillende frequenties de amplitude kan bepalen. Een instrument dat het frequentiedomein kan weergeven is de spectrum analyzer.

Het frequentiedomein bevat informatie die in het tijdsdomein niet voorhanden is. Daardoor heeft de spectrum analyzer in bepaalde gevallen voordelen ten opzichte van een oscilloscoop:

  • Duidelijk tonen van kleine harmonische vervorming op een signaal
  • Analyse van ruissignalen
  • Bepalen van draaggolffrequentie, modulatiefrequentie, modulatiediepte en modulatievervorming van een gemoduleerd signaal (AM en FM)

Air-Parts biedt de spectrumanalysers van GWInstek aan.

GW Instek

Good Will Instruments Co. LTD, opgericht in 1975, was de eerste professionele fabrikant in Taiwan die gespecialiseerd was in elektrische test- en meetapparatuur. GW Instek begon als een fabrikant van voedingen en groeide snel uit tot ontwikkelaar van precisie elektronische test- en meetinstrumenten. Met een sterke focus op hoge kwaliteit en betaalbare oplossingen voor markten zoals onderwijs en industriƫle fabrikanten heeft GW Instek een stevige reputatie ontwikkeld als gerenommeerd merk waarbij kwaliteit, integriteit en innovatie hoog staan aangeschreven.

Kenmerken:

  • Bandbreedte tot 3GHz
  • Ook basismodel tot 1GHz bandbreedte
  • In combinatie met probes ook geschikt voor EMC analyse
  • Optionele tracking generator beschikbaar
  • Via software ook geschikt voor monitoring gedurende langere tijd