T +31 (0)172 422 455
E info@www.air-parts.com

Ons team

Geschiedenis
De naam Air-Parts, letterlijk vertaald als “lucht onderdelen”, verwijst naar de geschiedenis van ons bedrijf. In 1955 werd Air-Parts BV opgericht als handelsmaatschappij voor invoer en leveren van onderdelen voor de militaire en civiele luchtvaart. Begin jaren ’60 werden de activiteiten uitgebreid met de verkoop van elektronische componenten en later ook bijhorende test- en meetapparatuur. Dit opende ook de deuren naar andere markten, zoals laboratoria voor ontwikkeling en onderzoek, maakindustrie (elektrische en elektronische apparaten), universiteiten en technische hogescholen. Air-Parts heeft zich vanaf het begin ook toegelegd op het bieden van services , zoals kalibraties van de diverse test- meetapparatuur.

Sinds 2006 is Air-Parts een werkmaatschappij van Havé Beheer, waarvan ook Havé Digitap in Molenaarsgraaf onderdeel uit maakt. Hiermee zijn onze mogelijkheden sterk uitgebreid en kunnen we ook handheld test- en meetapparatuur aanbieden aan onze klanten.

Bedrijfsprofiel Air-Parts

Het Air-Parts team
De sterkte van een bedrijf wordt bepaald door enkele factoren. Locatie en huisvesting spelen een rol. Zonder producten heeft een handelsmaatschappij niet veel te bieden. Air-Parts zoekt dan ook constant naar leveranciers en fabrikanten die samen met hun lokale distributeur de beste oplossing kunnen maken en leveren. De belangrijkste factor die het succes van Air-Parts verzekert is het team:

harm_vd_veen_thumb-250x250

Harm van der Veen

De directeur/ eigenaar van Air-Parts biedt een inspirerende omgeving voor een gemotiveerd en servicegericht team. Hij is sociaal en maatschappelijk betrokken, wat blijkt uit zijn bestuurslidmaatschappen bij de Sliedrechtse Tennisvereniging en Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen. Tevens is hij voorzitter bij de Commissie van Beheer.
Harm is getrouwd en samen hebben ze drie kinderen. Zijn hobby’s zijn: bridgen, tennis en zwemmen (o.a. voor de Stichting ALS).

Het motto van Harm is: “Meer doen dan de klant verwacht!”
Goed advies en training geven aan onze klanten is heel belangrijk.
De klant staat centraal en met onze klanten bouwt het team een langdurige relatie op.

robert_van_der_meer_thumb

Robert van der Meer

Robert maakt sinds 2001 deel uit van Air-Parts als service engineer. Naast het uitvoeren van herstellingen voert hij ook traceerbare calibraties op test- en meetapparatuur uit. Zijn historie is als volgt: hij is begonnen met MTS elektrotechniek in Amsterdam en tijdens de dienstplicht opgeleid tot derde echelon straalzendermonteur. Na de dienstplicht is hij eind 1983 begonnen bij Philips Telecommunicatie Industrie in Huizen. Het testen van complete analoge- en digitale transmissiesystemen. Gedurende deze periode heeft hij aan de HTS de Hogere Elektronicus opleiding afgerond en is in 1990 begonnen bij AT&T in Hilversum. De werkzaamheden bestonden uit het installeren van software en testen van functionaliteiten aan de digitale telefooncentrale. Tevens was hij verantwoordelijk voor het opzetten van een wereldwijd Remote Acces System voor beheer van testing en development voor telefonie. Deze opgebouwde elektrotechnische kennis en connectivity ervaring komt zeer van pas bij Air-Parts. Zijn vrije tijd wordt besteed aan zijn vrouw, drie kinderen, volleyballen, fietsen, pianospelen, zingen in een koor en hulp aan ouders.

wim_van_hoof_thumb

Wim Van Hoof

Wim, geboren en getogen in België, is de accountmanager bij Air-Parts. Hij is geboren in 1970 en studeerde in 1992 af als industrieel ingenieur elektromechanica. Na enkele jaren in de automotive industrie (Renault Vilvoorde en Van Hool) te hebben gewerkt, vond Wim zijn nieuwe uitdaging bij Air-Parts. In 2000 begon hij hier te werken als sales engineer en productspecialist, hetgeen een goede basis is voor zijn huidige functie. Via telefoon, mail en persoonlijke gesprekken luistert Wim naar de vragen en behoeften van zijn klanten en zoekt hij samen met de leveranciers naar de meest geschikte oplossing. De persoonlijke benadering, een gedetailleerde uitwerking van voorstellen en een nauwgezette opvolging zorgen ervoor, dat u met Wim in goede handen bent om een oplossing te vinden voor uw vraag. Wim is getrouwd en samen hebben ze twee dochters. In zijn vrije tijd geniet hij samen met Nathalie en de kinderen van toeren met een oude Russische zijspan (Ural) en vakanties met hun Volkswagen T3 kampeerbusje.

Ruim 15 jaar werken Robert en Wim samen en zijn een goed ingespeeld team die de klanten van Air-Parts op de best mogelijke manier van dienst zullen zijn.