T +31 (0)172 422 455
E info@www.air-parts.com

Stroomtang

Wanneer een aardlekschakelaar uitschakelt, kan er dankzij een lekstroomtang inzichtelijk gemaakt worden waar het probleem, of de problemen, zich bevinden. Zo kan het namelijk zijn dat de hoeveelheid stroom die in de elektrische installatie gaat, groter is dan de stroom die er weer uitgaat. In dat geval kan de lekstroomtang zeer kleine lekstromen inzichtelijk maken, door de wisselstroom of de gelijkstroom te meten aan de hand van ampères zonder de stroomkring te doorbreken.

De veelzijdigheid van een lekstroomtang

Als er stroommetingen uitgevoerd worden aan de hand van een gewone multimeter, dan moet de bedrading onderbroken worden en het desbetreffende toestel met het te testen circuit verbinden. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een lekstroomtang, kan deze stroomtang direct rond een geleider gesloten worden. Op deze manier kan stroom gemeten worden zonder het te testen circuit uit te schakelen.

Een stroomtang kent vele uitvoeringen

Een stroomtang is er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Denk hierbij aan:

  • AC Stroomtangen
  • AC/DC Stroomtangen
  • Lekstroomtangen (voornamelijk ingezet bij het meten van hele lage stromen)
  • Stroomprobes AC (voor gebruik met multimeter of ander meetapparaat)
  • Stroomprobes AC/DC (voor gebruik multimeter of ander meetapparaat)
  • Flexibele stroomtangen of met een harde bek
  • Grote en kleine openingen

Wij hebben en toepassing die voor u het meest geschikt is

Air-Parts kan voor elke toepassing de juiste stroomtang voorstellen, met name wanneer het gaat om een lekstroomtang. Belangrijke leveranciers waar wij mee samenwerken zijn Fluke, Kyoritsu, Beha-Amprobe, GW Instek, Sonel en Uni-T. Heeft u een concrete toepassing en wilt u advies inwinnen over welke vermogensmeters, stroomtangen of elektrische veiligheidsmeters het meest geschikt zijn? Neem dan gerust contact op met een van onze ervaren medewerkers. U bereikt ons door te bellen naar +31 (0)172 422 455 of stuur een e-mail naar info@air-parts.com.