Air-Parts BV is trots om u het eerste model voor te kunnen stellen uit de nieuwste serie van programmeerbare DC voedingen met hoge vermogensdichtheid: het 5 kW, 1U model van de TDK Lambda Genesys+TM serie.

Door gebruik te maken van DSP (Digital Signal Processing) technologie, was het mogelijk om een verdubbeling van de vermogensdichtheid ten opzichte van de bestaande GenesysTM 5 kW 2U te realiseren. Daarmee is deze programmeerbare voeding met minder dan 7 kg en 1U hoge, 19” (483 mm) brede rekbehuizing de meest compacte 5 kW voeding momenteel beschikbaar.

Naast de compacte behuizing biedt deze nieuwe serie nog enkele andere voordelen voor de gebruikers:

  • Het hoog-contrast LCD display heeft een verbeterde aflezing en langere levensduur, dankzij de door de gebruiker in te stellen helderheid en dimfuncties.
  • Door spanning en slew-rate aan te passen kunnen de responstijden bij het up/down programmeren worden verkort, zodat de voeding sneller reageert.
  • Profielen van arbitraire golfvormen van maximaal 100 stappen, zoals de simulatie van een accu bij het opstarten van een auto, kunnen worden gegenereerd.
  • Twee door de gebruiker te programmeren uitgangspinnen (‘open drain’) zijn beschikbaar om externe apparaten of modules te bedienen, zoals relais om de verbinding met de belasting te verbreken.
  • Een nieuw, uniek en geavanceerd systeem om tot maximaal 4 Genesys+TM eenheden zeer eenvoudig parallel met elkaar te verbinden. De dynamische respons en prestaties qua rimpel en ruis van deze combinatie zijn vergelijkbaar met die van een enkele voeding.
  • Anybus CompactCom interfaceplatform om verschillende interface-opties mogelijk te maken als dat nodig zou zijn, bijvoorbeeld Devicenet, Ethercat, Modbus en Profibus. Er is een volledig pakket aan software drivers, waveform creator en een virtuele frontpaneel GUI beschikbaar.
  • Wanneer uitsluitend remote aansturing nodig is, kan de versie van de Genesys+TM met leeg frontpaneel geleverd worden.

De 5 kW, 1U Genesys+TM is in eerste instantie beschikbaar met 5 verschillende spanningen en wordt driefasig gevoed.

Om de nieuwe Genesys+TM modellen naast de bestaande GENESYS en Z+ modellen te gebruiken, maakt deze gebruik van dezelfde communicatieprotocollen en signalen zodat deze perfect compatibel blijft.

Uiteraard voldoen de voedingen aan de gangbare normen en richtlijnen.

De Genesys+TM serie is gericht op een zeer breed marktgebied, van het testen van componenten, luchtvaart en automotive, tot halfgeleiderindustrie, waterbehandeling, galvaniseren en simulatie van zonnepanelen.

Als u meer informatie wenst over deze nieuwe voeding, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.