LED fabrikanten kunnen vanaf nu gebruik maken van de meest geavanceerde low-power multifunctionele tester, waarmee vermogens gemeten kunnen worden van minder dan 1000VA met een resolutie van 200mVA. Dankzij de betere resolutie bij lage vermogens kan de LED fabrikant met de CLARE HAL LED van Seaward een betere uitgangscontrole doen van de te testen verlichting.

LED Fabrikanten kunnen complete end-of-line testen uitvoeren. Ook kan er een functionele test worden uitgevoerd om de goede werking van de verlichting te garanderen.

Tijdens deze functionele test kan er door de verbeterde resolutie van 200mVA een perfecte kwaliteitscontrole worden uitgevoerd. Door de gemeten waardes te vergelijken met de toelaatbare limieten, weet de LED fabrikant dat alle onderdelen waaronder LED drivers geïnstalleerd zijn tijdens de productie correct zijn. Zo kan de LED fabrikant haar klanten ervan verzekeren, dat het eindproduct voldoet aan de verwachte efficiëntie.

Met de CLARE HAL LED multifunctionele tester kan ook gecontroleerd worden of de verlichting voldoet aan de veiligheidseisen van de belangrijkste normen, zoals BS EN 60598 die de veiligheid van verlichtingsinstallaties behandelt zoals lamphouders, lampen en fluorescerende lampen.

De CLARE HAL LED combineert de kracht van een multifunctionele productietester met een meter voor de belasting en power factor, zodat het energieverbruik gemeten en geclassificeerd kan worden.

Lek- en aanraakstroom, isolatieweerstand en aardingstest kunnen individueel worden uitgevoerd of in een automatisch testprogramma worden opgenomen. De tester kan geïntegreerd worden in een compleet geautomatiseerd testsysteem met selecteerbare sensoren en beveiligingen of door gebruik te maken van remote PC’s en PLC’s.
Alle testen en resultaten kunnen worden opgeslagen in het intern geheugen van de tester zodat een volledige traceerbaarheid mogelijk is.